Hlavní obsah

Gang chtěl ukrást rakev se sestrou mafiánského bosse. Jenže nejel výtah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad australským Melbourne visí hrozba války gangů. Do hrobky rodiny George Marrogiho, bosse místní mafie, se totiž minulý víkend někdo vloupal a pokusil se odnést tělo mafiánovy sestry. Krádeži ostatků však zabránila porucha výtahu. Australská policie se obává, že se teď bude chtít rodina krále podsvětí pomstít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle několika zdrojů z policejních i kriminálních kruhů pachatelé rakev vyňali ze zdi mauzolea a snažili se ji odnést. Vzhledem k nefunkčnímu výtahu ji ale museli na místě zanechat. Rakev alespoň otevřeli a ukradli z ní osobní šperky zesnulé. Pak uprchli.

Australská policie uvedla, že jediným cílem byl hrob Marrogiové. Ta zemřela před dvěma lety; ve svých třiceti letech podlehla covidu.

Kdo se do jejího hrobu vloupal, není jasné. Podezření padá na rivalský motorkářský gang, píše britský deník The Daily Mail. Jako motiv se nabízí úmysl ostatky vyměnit za výkupné nebo vyřizování účtů.

Marrogi si odpykává 32letý trest vězení za vraždu konkurenčního drogového dealera. Toho v roce 2016 zastřelil za bílého dne. Zdroj z podsvětí řekl italskému deníku The Age, že Marrogi si udělal mnoho nepřátel ve vězení i mimo něj, ale že pomstít se na tělu člena jeho rodiny je něco, co nemá ani mezi mafiány obdoby.

„Nikdo nikdy nic takového neudělal… tohle je další úroveň,“ řekl.

Obří podvod s charitou: Tisíce oklamaných poslaly nadaci desítky milionů korun

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám