Hlavní obsah

Filipínský prezident spadl z motorky

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínský prezident Rodrigo Duterte ve středu havaroval na motorce, informoval prezidentův mluvčí. Zranění by neměla být vážná. Nehoda se stala jen několik dní poté, co 74letý státník, jehož zdraví je často předmětem diskuse, oznámil, že trpí chronickým neuromuskulárním onemocněním.

Foto: Profimedia.cz

Filipínský prezident Rodrigo Duterte

Článek

Nehoda se údajně stala při parkování stroje po projížďce v okolí prezidentského paláce. Duterte podle serveru The Guardian utrpěl poranění kyčle a několik škrábanců.

„Prezident se snažil natáhnout pro botu, když v tom z motocyklu spadl a utrpěl lehká zranění, která nevyžadovala pobyt v nemocnici,” řekl mluvčí Salvador Panelo, podle nějž nebylo třeba prezidenta hospitalizovat.

„Nyní pan prezident odpočívá, není se však čeho obávat,” uklidňuje mluvčí.

Duterte nedávno oznámil, že trpí chronickým neuromuskulárním onemocněním. Mezi příznaky této nemoci může patřit rozmazané vidění, zhoršená řeč a dušnost.

Onemocnění postihuje kosterní svalstvo a narušuje komunikaci mezi nervy a svalovými vlákny. Prezident, jehož zdravotní stav je již několik let společenským tématem, již dříve uvedl, že onemocněním trpěl i jeho dědeček.

Video na sociáních sítích

Duterte je v čele Filipín od roku 2016 a proslul řadou kontroverzí, kupříkladu slovy - později označenými za žert - že jako náctiletý zabil člověka, který se na něj křivě podíval, nebo podporou zabíjení lidí podezřelých z drogových deliktů.

Na sociálních sítích se objevilo video, na němž se prezident prohání v noci na motorce ve formálním oblečení a bez helmy na hlavě. Ve videu však nehoda není zachycena, není tak jasné, ze kdy záběry pochází.

„Ať už je příběh jakýkoliv, důležité je, že prezident je v dobrých rukou a neutrpěl žádná vážnější zranění,” odmítl se Panelo vyjádřit k videu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám