Hlavní obsah

Do Gangy se v Indii zřítil rozestavěný most. Už podruhé za 14 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podruhé během 14 měsíců se ve východoindickém svazovém státě Bihár zřítil rozestavěný most přes řeku Gangu. Poprvé se tak stalo loni v dubnu při bouři a podruhé minulou neděli časně ráno, zřejmě kvůli konstrukčním chybám a nekvalitnímu materiálu. Nikdo nebyl zraněn.

V Indii se zřítil most ve výstavbě, už podruhé během 14 měsíců.Video: Reuters

 
Článek

Podle serveru India.Postsen.com šlo o čtyřproudou spojnici západně od města Bhágalpur. Oba incidenty vyvolaly v Indii debatu o korupci a kvalitě stavebních prací.

Stavba spojnice začala v roce 2015, dokončena měla být původně už před třemi lety. Její uvedení do provozu se ale opakovaně odkládalo.

Regionální vláda nařídila důkladné vyšetření události s důrazem na přesné stanovení příčin a potrestání všech viníků. Úřady se už po loňském zřícení mostu 30. dubna obrátily na stavební experty, aby vypracovali příslušnou studii. Zatím ji nedokončili.

„Odborníci, kteří konstrukci mostu zkoumali, nám ale sdělili, že zjistili velmi závažné nedostatky,“ řekl místopředseda vlády státu Bihár.

V Bangkoku se zřítila část betonového nadjezdu. Jeden dělník zemřel

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám