Hlavní obsah

V Bangkoku se zřítila část betonového nadjezdu. Jeden dělník zemřel

V thajském Bangkoku se v neděli utrhla jedna z betonových částí rozestavěné mostní konstrukce. Dopadla sice vedle projíždějících aut, při nehodě však zemřel jeden ze stavebních dělníků a jeden byl lehce zraněn.

Z nově rozestavěného nadjezdu se utrhl obří betonový segment. Video: AP

 
Článek

Nehodu zachytila palubní kamera jednoho z projíždějících řidičů. Podle svědků se utrhla ocelová lana zvedající betonový segment na místo.

„Předběžné vyšetřování poukázalo na některé závady na ocelovém laně, které bylo použito při zvedání betonového nosníku, který měl být položen na konstrukci rychlostní silnice, jako na možnou příčinu nehody,“ uvedl Somčaj Auečarufon, inspektor Úřadu bezpečnosti práce pro server Bangkok Post.

V době nehody stáli na betonové části dva dělníci. Jeden při pádu zemřel, druhý byl lehce zraněn. Beton, který naštěstí nedopadl přímo na silnici, podle úřadů poškodil osm aut. Z řidičů ani cestujících nikdo zraněn nebyl.

Vyšetřování nehody pokračuje, výsledky by měly být do týdne. Do té doby byly práce na stavbě pozastaveny. Šéf thajského ředitelství dálnic (EXAT) vyjádřil soustrast pozůstalým a ujistil, že rodina zabitého dělníka dostane finanční odškodnění v plné výši. Kompenzace se dostane i jeho zraněnému kolegovi a všem poškozeným.

Nehoda není první, která stavbu nové dálnice nad silnicí Rámy II., provází. Na konci loňského července se zřítil z podobného nadjezdu pětitunový betonový blok. Dva lidi při nehodě zemřeli, pět jich bylo zraněno.

V Thajsku se při opravách zřítil most na dálnici

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám