Hlavní obsah

Devítiletého Izraelce v Thajsku smrtelně žahla medúza

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletý izraelský chlapec zahynul po žahnutí jedovatou čtyřhrankou v Thajsku. Medúza hocha žahla při koupání v moři na ostrově Ko Pha Ngan, kde byl s rodinou na dovolené. K tragédii došlo 28. srpna, agentura AP o ní ale informovala až ve středu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku zemřel 9letý chlapec po žahnutí smrtelně jedovatou medúzouVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Medúza izraelského chlapce žahla u břehu a ten začal ihned křičet bolestí a volat o pomoc. Dostal se zpátky na pláž, kam k němu přiběhl otec a plavčíci, kteří hochovi ihned podali protijed. Bylo však pozdě a chlapec později v nemocnici zemřel.

Při záplavách v Tennessee zemřela sedmiměsíční dvojčata. Voda je vzala otci z náručí

Amerika

Medúzy se v oblasti vyskytují často, místní o nich vědí a návštěvníky pláží před nimi varují cedulemi s obrázky a nápisy ve třech jazycích, upozornila agentura AP. Ve vodě navíc byla síť, která měla plavcům bránit vzdalovat se daleko od břehu.

Rodina nedbala varování

„Ve vyhrazených oblastech byly vymezené plochy pro plavání chráněné sítěmi proti medúzám, chlapec z ní ale vyplaval,“ řekl AP Poonsak Soponpathumrak z ostrovní samosprávy.

Pozor na hordy medúz, varuje turisty populární španělská oblast

Cestování

Jed čtyřhranek je prudce jedovatý. Poškozuje kůži a může způsobit zástavu srdce, dechu nebo jiné život ohrožující komplikace. Žahnutí je samo o sobě extrémně bolestivé a mnohé oběti utonou dříve, než se stačí dostat na břeh.

Reklama

Výběr článků

Načítám