Hlavní obsah

Při záplavách v Tennessee zemřela sedmiměsíční dvojčata. Voda je vzala otci z náručí

– Washington

Záplavy po mimořádně silných deštích, které se v neděli přehnaly střední částí amerického státu Tennessee, si vyžádaly nejméně 22 obětí včetně dvou sedmiměsíčních dvojčat. Voda je vzala jejich otci doslova z rukou.

Při záplavách v Tennessee přišla o život sedmiměsíční dvojčataVideo: WTVF-TV, Novinky/AP

 
Článek

Hrůzný zážitek popsal otec Matthew Rigney televizní stanici WTVF. „Devatenáctiletá Brayla se mě držela za bok, pětiletá Maleah kolem krku. Dvojčata jsem držel v náručí. Voda nás ale zcela semlela a držela nás pod hladinou,“ vyprávěl Rigney.

„Nevěděl jsem, co se děje, nevěděl jsem, jestli nám nespadne na hlavu barák. Kéž bych mohl něco udělat, kéž bych tam zůstal,“ pokračoval otec.

Zoufalá snaha o záchranu, tři muži skončili při záplavách v Číně v kanále

Koktejl

Rigney se snažil všechny děti najít, přežily ale jen starší Brayla a Maleah. „Ta plavala jako velká holka, jsem na ni pyšný,“ chválil pětiletou dceru.

Rigneyho přítelkyně Denielle Hallová se snažila najít pomoc. Chtěla prolézt skrz okno a dostat se k nejbližšímu obchodu, proud byl ale tak silný, že se nakonec musela zachytit stromu a vyšplhat na něj, aby si zachránila život.

Rigneymu a dětem nakonec jeden ze sousedů pomohl dostat se na střechu. Hallové ze stromu pomohli záchranáři na člunu.

Přepočítávají obyvatele dům od domu

„Příběh dvojčat je bohužel zdrcujícím a srdceryvným obrázkem ztráty,“ řekl při nedělní tiskové konferenci guvernér státu Bill Lee.

Němci v záplavami zpustošených místech zuří

Evropa

Americký prezident Joe Biden už schválil deklaraci o velké katastrofě v Tennessee. Tímto krokem zároveň uvolnil federální balíček na pomoc při obnově těžce zasaženého okresu Humphreys County.

Podle aktuálních zpráv The New York Times si záplavy v Tennessee vyžádaly nejméně 22 lidských obětí. Jejich počet ale může narůstat, dalších 50 lidí se totiž pohřešuje.

Zástupce šéfa policie v Humphreys County uvedl, že strážníci provádějí kontrolu obyvatel dům od domu. V okresu, který se nachází asi 115 kilometrů od hlavního města Tennessee Nashvillu, bydlí přibližně 18 500 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám