Hlavní obsah

Definitivně potvrzeno. Kus křídla nalezený na Mauriciu je ze zmizelého boeingu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kus letadlového křídla, který se v květnu našel na ostrově Mauricius, pochází z malajsijského boeingu zmizelého před více než dvěma lety během přeletu z Malajsie do Číny. V pátek to podle agentury AP s naprostou jistotou oznámili australští vyšetřovatelé. Experti se domnívají, že se stroj potopil v Indickém oceánu.

Foto: Reuters

Školačky v Indii se modlí za pohřešované z malajsijského boeingu.

Článek

Australští vyšetřovatelé, kteří vedou mezinárodní pátrání po ztraceném Boeingu 777, našli na dílu z Mauricia část výrobního čísla, které jednoznačně prokázalo, že díl je ze zmizelého letounu.

Fotografie kusu letadla nalezeného na Mauriciu zveřejněná na Twitteru.

Závěr Australanů už potvrdilo i malajsijské ministerstvo dopravy.

Letoun s 239 lidmi na palubě zmizel z radarů 8. března 2014. Záznamy ukázaly, že se z neznámých příčin vychýlil z kurzu a stočil se na jih. Podle vyšetřovatelů dopadl do vod v odlehlé části na jihu Indického oceánu. Vrak se ale nepodařilo najít a pátrání v posledně vytyčené oblasti o rozloze 120 000 kilometrů čtverečních má skončit v prosinci, pak už nebude obnoveno. [celá zpráva]

Kus křídla není jediným nalezeným dílem. Několik kusů se od loňského roku našlo na Mauriciu, Réunionu, Madagaskaru či v Tanzanii.

Související téma:

Foto: Boeing

Boeing 777

Reklama

Související články

Zmizelý malajsijský boeing mohl doplachtit dál

Malajsijský Boeing 777 s 239 lidmi na palubě, který před dvěma lety zmizel při přeletu z Malajsie do Číny, mohl dopadnout do odlehlejších vod Indického oceánu....

Výběr článků

Načítám