Hlavní obsah

Čtveřice ozbrojenců v Kataru postřílela 29 psů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katarem otřásá případ zastřelení 29 psů skupinou ozbrojených mužů. Čtveřice vtrhla 10. června do průmyslového komplexu poblíž metropole Dauhá s puškami v rukou a zvířata pozabíjela. Údajně proto, že jeden ze psů pokousal syna jednoho z útočníků. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ vyvolal v Kataru protesty aktivistů a pobouřil veřejnost přesto, že jsou psi v této zemi dle islámské víry považováni za nečistá zvířata. Pravidla ochrany zvířat jsou tam laxně vymáhána. Jedná se o několikátý podobný případ v poslední době, poznamenal britský deník The Guardian.

Čtveřice do komplexu vtrhla, ohrozila strážného a pokračovala za psy, kteří běželi vstříc ve víře, že se dočkali krmení. „Mysleli si, že je jdou nakrmit, oni na ně ale začali rovnou střílet. Zabili 29 psů a štěňat a zranili tři další včetně dvou březích fen,“ řekl jeden z místních ochranářů zvířat agentuře AFP.

Úřady oznámily, že se jim podařilo identifikovat podezřelé a trest by je tak neměl minout. Otázkou je, jak bude přísný. Podle aktivistů bojujících za práva zvířat je možné v Kataru psy nebo třeba kočky střelnými zbraněmi zabíjet prakticky beztrestně a někteří je zneužívají jako cvičné cíle.

Katar na sebe v poslední době poutá pozornost, protože bude letos hostit mistrovství světa ve fotbale a do této relativně malé země v Perském zálivu se sjedou fanoušci ze všech koutů planety.

Reklama

Výběr článků

Načítám