Hlavní obsah

Čínský policista hodil kojence na zem, myslel, že jde o figurínu

Čínské úřady oznámily, že vyšetřují případ, při němž opilý policista vytrhl rodičům sedmiměsíčního kojence a mrštil jím o zem, čímž dítěti způsobil vážná zranění. S odvoláním na čínská média to uvedla agentura AFP. Muž se domníval, že dítě není živé a vsadil se s kumpány, že jde pouze o figurínu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Incident se odehrál v centrální provincii Che-nan. Podle deníku Fa-č' Wan-pao se policista, který byl v tu dobu v civilu, přiblížil k rodičům malé holčičky při večerní procházce městem, dotkl se jejího obličeje, pak kojence vzal a hodil jím o zem.

Předtím prý policista popíjel se svými přáteli. Přitom se s nimi údajně vsadil, že muž, kterého spatřil, nese v náručí dítě ze silikonu a ne živého kojence.

Nejdříve šlo jen o kázeňský přestupek

Policista podle stejného zdroje strávil 15 dní ve vazbě za kázeňský přestupek. Jiný trest ale prý nedostal. Holčička, která utrpěla zlomeniny lebky, je po červencovém incidentu nadále v nemocnici, není však v ohrožení života.

Zprávy o případu vyvolaly rozhořčené reakce na čínských sociálních sítích. To podle AFP vedlo místní úřady k ujištění, že "nebudou přihlížet žádné shovívavosti".

Místní správa podle lokálního výboru čínské komunistické strany ustavila tým vyšetřovatelů, který se má případem zabývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám