Hlavní obsah

Číňanka obelstila kontrolu upravenými otisky prstů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Sedmadvacetileté Číňance se napodruhé podařilo ilegálně dostat přes japonskou imigrační kontrolu tím, že si nechala chirurgicky upravit otisky prstů. Úřady to zjistily teprve, když byla žena zatčena v souvislosti s jiným porušením zákona.

Foto: internet

Článek

Podle serveru BBC Lin Rong už jednou z Japonska vykázali, protože v zemi zůstala po skončení platnosti svých víz. Podle tokijské policie za plastickou operaci v Číně zaplatila ekvivalent více než čtvrt miliónu korun.

Je to první případ “biometrického podvodu“, nicméně japonští vyšetřovatelé se domnívají, že praxe bude hojně rozšířená, což zpochybňuje ochranu před ilegálními přistěhovalci také v jiných zemích.

Tamní média uvedla, že Lin si nechala vyměnit kůži z palců a ukazováků na obou rukou. Policisté si prý povšimli zvláštních jizev na prstech, když Lin minulý měsíc zatkli kvůli podezření, že finguje manželství s Japoncem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám