Hlavní obsah

Čína uvalila sankce na sedm tchajwanských činitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čína uvalila sankce na sedm tchajwanských činitelů včetně diplomatické zástupkyně ve Spojených státech. Chce je tím potrestat za údajnou podporu nezávislosti Tchaj-wanu, uvedla agentura Reuters s odvoláním na čínská státní média.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čínský prezident Si Ťin-pching

Článek

Sankce přicházejí poté, co na začátku srpna navštívila Tchaj-pej předsedkyně americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová. Podle Číny, která považuje demokraticky spravovaný Tchaj-wan za nedílnou součást svého území, krok vyslal špatný signál tchajwanským politickým silám usilujícím o nezávislost ostrova.

Na Tchaj-wan přiletěla delegace amerického Kongresu, v oblasti se konají manévry

Evropa

Mezi osobami, na něž čínský úřad pro záležitosti Tchaj-wanu uvalil sankce, je nově šéfka diplomatického zastoupení Tchaj-wanu ve Spojených státech Siao Mej-čchin, předseda tchajwanské Rady národní bezpečnosti či politici z vládnoucí Demokratické pokrokové strany (DPP).

Již dříve zařadila Čína na svůj sankční seznam tchaj-wanského premiéra Su Čen-čchanga či ministra zahraničí Josepha Wua. Sankcionované osoby nesmí navštívit Čínu, Hongkong ani Macao. S nimi spřízněné firmy a investoři nebudou smět v Číně podnikat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám