Hlavní obsah

Češka v Tunisku se k zabití manžela přiznala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Padesátiletá Češka z Ostravy, která byla zadržena v Tunisku v souvislosti s úmrtím svého manžela, zůstává ve vazbě i po pondělním soudním slyšení. Ženu tuniské úřady podezírají, že se na úmrtí podílela. CNN Prima News uvedla, že žena se k zabití muže přiznala své neteři v telefonickém hovoru. Podobně se vyjádřil i soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dnes proběhlo soudní řízení v Monastiru; stále trvá její zadržení, ale jinak výsledek nemůžeme komentovat. Zastupitelský úřad v Tunisu je v kontaktu s rodinou, které poskytl základní informace, a náš úřad rovněž zprostředkoval hovor mezi obviněnou Češkou a její neteří,“ napsal Novinkám mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Televize CNN Prima News uvedla, že žena mluvila s neteří ještě před odjezdem k soudu a k k zabití manžela se jí přiznala. „Přiznala se mi. Prý tam bylo dlouho fyzické období, kdy se mlátili a tak, což asi zapůsobilo. Víc toho nevím. Ještě to nemůžu rozdýchat,“ řekla neteř.

Drake obsah rozhovoru žen nekomentoval.

Že se žena k činu přiznala, plyne i z vyjádření mluvčího soudu v Monastiru Farida Bena Jahha, které uvedl server Blesk. „Vyšetřující soudce prvoinstančního soudu v Monastiru vynesl odpoledne, v pondělí 24. července 2023, rozsudek odnětí svobody nad českou turistkou obviněnou z vraždy svého manžela, ke které došlo minulý týden v hotelu v Monastiru, poté, co se ke spáchání činu přiznala.“ Co přesně rozsudkem odnětí svobody míní, není jasné.

Manželé byli v Tunisku na dovolené, muž byl o deset let starší než jeho žena. Podle neteře se daný den začali hádat, muž byl prý opilý, jak ženě řekla její teta. Oba se pohádali a došlo k fyzické potyčce.

Podle Drakea je pravděpodobné, že se v dalších dnech tuniské policejní orgány obrátí na české kolegy ohledně spolupráce.

Server Blesk o víkendu uvedl, že žena byla zadržena poté, co na krku jejího zesnulého manžela byly při pitvě objeveny stopy po škrcení. „Obviněná žena zůstává ve vazbě do ukončení šetření, která mají odhalit příčiny a okolnosti činu,“ řekl Blesku mluvčí tuniských soudů v Monastiru a Mahdii Farid Ben Jahha.

„Pracovníci Velvyslanectví v Tunisu jsou připraveni poskytnout další konzulární pomoc a v rámci standardních postupů koordinovat dožádání tuniských policejních/justičních úřadů o spolupráci během dalšího vyšetřování,“ dodal.

Češku zadrželi v Tunisku poté, co kriminalisté objevili na těle manžela stopy škrcení

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám