Hlavní obsah

Británie stahuje diplomaty z Libye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Velká Británie stahuje část zaměstnanců svého velvyslanectví v Libyi kvůli pokračující politické nestabilitě. Uvedlo to v pátek podle BBC ministerstvo zahraničních věci v Londýně. Ambasáda však zůstane otevřená a konzulární oddělení bude otevřeno jako dosud.

Foto: Esam Al-Fetori , Reuters

Vypálení amerického konzulátu v Benghází ukázalo komplikovanou situaci v Libyi.

Článek

Staženi budou lidé, kteří pracovali pro libyjská ministerstva. [celá zpráva]

Část je jich přes dva týdny obsazena milicemi, které brání úředníkům ve vstupu, protože na nich mohou pracovat lidé spojení s Kaddáfího režimem. [celá zpráva]

Britské ministerstvo zahraničí také nadále nedoporučuje britským občanům cestovat do Libye.

Bezpečnostní situace v Libyi se po svržení Kaddáfího značně zhoršila, země je rozdělená mezi kmeny a milice, z nichž některé jsou napojené na radikální muslimy.

Už září 2012 zahynul v libyjském Benghází, které bylo baštou odpůrců Kaddáfího, podporovaných ze Západu, při útoku na konzulát americký velvyslanec Christopher Stevens a tři další Američané. [celá zpráva]

Minulý měsíc explodovala nálož v autě před francouzskou ambasádou v Tripolisu, přičemž byli zraněni dva francouzští strážci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám