Hlavní obsah

Australští manželé zotročili Indku. Týrali ji osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech dokazování a několika odvoláních se australským žalobcům před nejvyšším soudem podařilo definitivně usvědčit manželský pár, který zotročil indickou ženu. Šedesátnice tamilského původu musela rodině dělat osobní služku. Manželé ji navíc bili a týrali hlady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Teroru na vězněné ženě se odsouzení dopouštěli osm let. Na vše se přitom přišlo až náhodou, když odjeli na dovolenou a svou oběť zanechali doma.

Kumuthini a Kandasamy Kannanovi, kteří jsou sami indického původu, ženu jako otrokyni drželi ve svém domě na předměstí Melbourne v Mount Waverley od roku 2007 do července 2015, kdy vše prasklo, protože vězněnou, vyhladovělou a zuboženou Indku našli zamčenou v domě, ležící ve vlastní moči, zatímco její trýznitelé si se třemi dětmi užívali na dovolené. Když záchranáři Indku převzali do péče, vážila jen 40 kilogramů. Rodina si přitom žila na vysoké noze.

Otrokyně musela rodině uklízet, vařit a starat se o děti, přičemž nedostávala téměř žádný plat, nemohla sama z domu a zejména matka rodiny Kannanová ji týrala. Mimo jiné ji opakovaně opařila vroucí vodou či čajem, mlátila zmrzlým kuřetem nebo pořezala nožem. V nemocnici se navíc ukázalo, že zotročená Indka trpěla cukrovkou, která jí nikdy nebyla diagnostikována, protože neměla přístup k lékařské péči.

Neměla na koho se obrátit

Manželé zotročení ženy plánovali. Vyhlédli si ji v Indii už v roce 2004 a než se tři roky na to do Austrálie definitivně přesídlila, byla za nimi ještě dvakrát na návštěvě. To ale netušila, jak se k ní hostitelská rodina začne chovat, až přiletí nadobro. Netušila například, že ven bude moct jen v doprovodu svých věznitelů, a to ještě zcela výjimečně.

„Je naprosto jasné, že si chtěli přivézt skutečnou dětskou pečovatelku a služku. Věděli, že jí nebudou muset platit téměř nic a budou si tak moci zachovat svůj životní standard. Dům s pěti ložnicemi a každoroční výlety do zámoří,“ cituje místní zpravodajský server žalobce Richarda Maidmenta.

Studenti v USA nabízeli černošské spolužáky na virtuálním „trhu s otroky”

Amerika

Anglicky vězněná žena neuměla, takže si navíc nemohla ani říct o pomoc. „Co jsem měla dělat? Bez pomoci. Přišla jsem kvůli penězům a musela jsem poslouchat, dělat, co mi řekli,“ vypověděla žena, jejíž jméno australská média nezmiňují.

Obvinění manželé teď čelí trestu až do výše 25 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám