Hlavní obsah

Arab vezl z Thajska v kufrech levharty, pantery, opice a medvěda

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Thajská policie v pátek na mezinárodním letišti v Bangkoku zatkla občana Spojených arabských emirátů, který se ze země snažil nelegálně vyvézt mláďata pantera, levharta, medvěda a opice. Zvířata, která zřejmě omámil, ukrýval v kufrech.

Foto: Handout, Reuters

Mládě pantera, které Arab převážel v kufru.

Článek

„Byla to velmi důmyslná pašerácká operace. Něco takového jsme nikdy předtím neviděli. Ten chlap měl v kufrech celou zoo,“ popsal Steven Galster, ředitel nadace Freeland, která v Thajsku bojuje proti obchodu se zvířaty.

Šestatřicetiletý muž se chystal odletět první třídou do Dubaje. Policisté ho zatkli dříve, než se stačil odbavit. Pašeráka sledovali již od doby, kdy na černém trhu vzácná a ohrožená zvířata kupoval.

Arab v kufrech vezl dva mladé levharty, dva pantery, dva makaky a jednoho asijského černého medvěda. „Vypadalo to, že zvířata byla omámena. Byla umístěna v úzkých klecích, aby se nemohla moc pohybovat,“ poznamenal Galster. Dodal, že některá mláďata byla převážena v kanystrech s dírami pro přívod vzduchu.

Thajská policie je přesvědčena, že muž byl součástí širší skupiny a po jeho komplicích pátrá.

Thajsko je rájem pro obchodníky se zvířaty. Většinou ze země pašují vzácné želvy, hady a ještěrky, po nichž je poptávka především v Číně a Vietnamu. Cena za levharta či pantera se na černém trhu v Thajsku pohybuje okolo 5000 dolarů (zhruba 86 000 korun), uvedla agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám