Hlavní obsah

Na střední škole v USA střílel sedmnáctiletý student. Jednoho spolužáka zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perry
Aktualizováno

Při střelbě na střední škole Perry High School v americké Iowě zemřel student a dalších pět lidí bylo zraněno. Sedmnáctiletý střelec poté podle všeho obrátil zbraň proti sobě. Na tiskové konferenci o tom informovali představitelé místních úřadů. Podle zdrojů amerických médií našla policie v budově školy výbušné zařízení. Policie oficiálně nepotvrdila, zda útočník zemřel, podle zdrojů amerických médií střelnému zranění podlehl.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Areál střední školy v Perry v americké Iowě se kvůli střelbě ocitl v obklíčení zásahových vozidel a sanitek

Článek

Podle ABC News se střílelo na městské střední škole v Perry. Její budovu obklíčila policejní zásahová vozidla, na místě je také nejméně pět sanitek, vrtulník záchranné služby a hasiči.

Čtvrtek byl prvním dnem, kdy se studenti po vánočních prázdninách vrátili do školy.

Na tiskové konferenci asi tři hodiny po střelbě uvedl šerif okresu Dallas Adam Infante, že první policisté dorazili do školy sedm minut poté, co se dozvěděli, že na místě je útočník. Střelce policie již identifikovala jako sedmnáctiletého studenta školy, který podle ní jednal na vlastní pěst. Veřejnosti podle Infanteho již žádné nebezpečí nehrozí.

Desetiletý chlapec v USA zastřelil stejně staré dítě, protože prohrál závod na kole

Amerika

Matka jedné z žaček Erica Jollifová podle stanice uvedla, že jí dcera volala, že ji společně s dalšími studenty zhruba v 7:45 místního času (14:45 SEČ)„vyhnali ze školního areálu“.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Policisté v areálu střední školy v Perry v Iowě, kde se střílelo (4. 1. 2024)

Jedna ze studentek, 18letá Rachael Karesová, popsala, že zrovna končila nácvik s jazzovou kapelou, když společně se spoluhráči slyšeli čtyři jednotlivé výstřely.

„Všichni jsme nadskočili. Náš učitel se na nás podíval a zakřičel: ‚Utíkejte!‘. Tak jsme utíkali,“ popsala Karesová. Studentka společně s ostatními přeběhla fotbalové hřiště, odkud slyšela další výstřely a lidi, jak křičí „vypadněte odtud, vypadněte odtud!“, píše AP.

Na místě byli také vyšetřovatelé z Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), kteří mají místním kriminalistům pomoci s objasněním střelby.

Foto: Scott Morgan, Reuters

Šireif okresu Dallas Adam infante na tiskové konferenci po střelbě na střední škole v Peryy (4.1. 2024)

Perry leží asi 65 kilometrů od Des Moines, hlavního města Iowy, a na střední škole Perry High School studuje asi 1800 dětí.

Pieta za oběti z filozofické fakulty. Účast byla obrovská

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám