Hlavní obsah

Desetiletý chlapec v USA zastřelil stejně staré dítě, protože prohrál závod na kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletý chlapec z amerického státu Kalifornie zastřelil stejně starého hocha Keitha Friersona kvůli tomu, že ho porazil v závodě na kolech. S odkazem na matku oběti o tom informuje americká zpravodajská televize NBC News, podle níž podezřelý našel zbraň v autě svého otce, který neměl oprávnění ji držet.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo úřadu šerifa v Sacramentu

Článek

K neštěstí došlo v sobotu pozdě odpoledne v obci Foothill Farms, která se nachází zhruba 26 kilometrů severovýchodně od Sacramenta.

Matka oběti, Brittani Friersenová, podle NBC News uvedla, že se střelec po prohře v závodu choval jako „naštvaný poražený“, kvůli čemuž následně zastřelil jejího desetiletého syna.

Friersenová přitom vycházela z výpovědi dalšího dítěte, které údajně po skončení závodu vidělo, jak podezřelý jejího syna střelil do krku.

Desetiletý Keith dostal podle slov své matky kolo k Vánocům a těsně před závodem ji měl poprosit, zda se na něm může projet. S tím Friersenová souhlasila. O necelých 15 minut později ale vyběhla ven z domu poté, co sousedé začali bušit na dveře a křičet, že se jejímu synovi něco stalo.

„Křičela jsem ještě několik hodin poté, co jsem viděla své dítě na zemi, protože jsem prostě viděla, že neměl žádnou šanci,“ uvedla matka. „Prostě jsem věděla, že je moje dítě mrtvé,“ dodala.

Americká televize uvedla, že úřady podezřelého z vraždy již zadržely. Jelikož je ale mladistvý, nemohly zveřejnit jeho jméno.

Zbraň patřila otci podezřelého

Otec podezřelého, 53letý Arkete Davis, který podle televize CBS News byl již dříve ve vězení, byl podle vězeňských záznamů ihned po vraždě chlapce zadržen pro podezření z držení střelné zbraně zločincem, trestný čin přechovávání střelné zbraně, převozu odcizené nabité střelné zbraně ve vozidle, ohrožení dítěte a pro podezření, že se vraždu snažil zakrýt.

Davis, který je v současnosti ve vazbě, se ve středu podle CBS News objevil u soudu ve městě Sacramento, kde mu soudce neumožnil propuštění na kauci a stanovil další soudní líčení na pátek 5. ledna.

Okresní prokuratura, která původně navrhovala kauci ve výši jednoho milionu dolarů (asi 22,5 milionu korun), u soudu předložila důkazy o tom, že se Davis pokusil svého podezřelého syna krýt tak, že po střelbě schoval střelnou zbraň do igelitové tašky, kterou následně vyhodil do odpadkového koše.

„Dítě vzalo zbraň zevnitř vozidla a chlubilo se, že jeho otec má zbraň,“ prohlásil místní úřad šerifa s tím, že chlapec „oběť jednou střelil a utekl do nedalekého bytu“.

Fiersonová k tomu uvedla, že otec zacházel se zbraní neopatrně. „Když jste tak neopatrný a máte zbraň snadno přístupnou svému desetiletému dítěti, tak to o vás hodně vypovídá,“ uvedla matka oběti.

Devítiletý chlapec zastřelil na Floridě šestileté dítě

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám