Hlavní obsah

Strache prý nechal špiclovat exmanželku za stranické peníze

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heinz-Christian Strache, bývalý šéf rakouské krajně pravicové strany Svobodných (FPÖ), v roce 2005 údajně financoval tajné sledování své exmanželky ze stranických peněz. Napsal to bulvární list Kronen Zeitung s tím, že centrála FPÖ tehdy dostala od detektivní kanceláře fakturu na částku téměř deset tisíc eur (270 tisíc Kč).

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Heinz-Christian Strache

Článek

Sledování Stracheho ženy prý trvalo celý rok až do rozvodu v lednu 2006. Deník se odvolává na vyšetřovací spis policie, jehož součástí mají být i cédéčka s fotografiemi a videozáznamy, které detektivní kancelář při plnění zakázky pořídila.

Rakouská policie mezitím pokračuje ve vyšetřování tzv. aféry Ibiza, v níž Strache figuruje jako hlavní aktér. Vyšetřovatelům se podařilo získat celou tajnou nahrávku ze španělského ostrova Ibiza v roce 2017, na níž je Strache zachycen při rozhovoru s údajnou neteří ruského oligarchy.

Strache na videu nařkl kancléře z drogových orgií

Zahraniční

Strache měl tehdy nabízet veřejné zakázky rodině údajného ruského oligarchy, pokud jeho straně dopomůže k volebnímu úspěchu a FPÖ se dostane k vládní odpovědnosti.

Policie zveřejnila sérii snímků s žádostí o pomoc při pátrání po zmíněné ženě, která sehrála roli volavky.

Reklama

Související články

Od Stracheho po skandálu odešla manželka

Profesní život dnes už bývalého rakouského vicekancléře Heinze-Christiana Stracheho je v troskách a ke katastrofě se řítí i manželství 49letého politika...

Stracheho na Ibize napálila studentka z Bosny

Roli zámožné neteře ruského oligarchy, s níž Hans-Christian Strache (49), někdejší rakouský vicekancléř a šéf Svobodných (FPÖ), vyjednával na Ibize v červenci...

Výběr článků

Načítám