Hlavní obsah

„Starý shnilý pařez“. Medvěděv sepsul Bidena za jeho slova kritiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ruský prezident a nynější místopředseda bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medvěděv se ostře obul do šéfa Bílého domu Joea Bidena za to, že odsoudil rozmisťování ruských jaderných zbraní v Bělorusku. Medvěděv nazval šéfa Bílého domu „starým shnilým pařezem trpícím demencí“.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský exprezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Svou reakci zveřejnil ruský představitel na sociálních sítích Telegram a Twitter. Bidenovi vmetl, že kritizuje dislokaci jaderných zbraní v Bělorusku navzdory přítomnosti amerického atomového arzenálu v mnoha evropských zemích, konkrétně v Německu, Belgii, Nizozemsku, Itálii a Turecku.

„A nejsou to taktické zbraně, ale letecká munice. Samozřejmě je to problém. Tento muž má ve svých rukou tuto jadernou zbraň,“ uvedl dále Medvěděv, jehož země loni v únoru zahájila vojenskou agresi proti Ukrajině.

Ruský politik známý ostrými prohlášeními svou glosu zakončil jízlivou poznámkou „Bůh ochraňuj královnu“. Zjevně tím narážel na páteční vystoupení amerického prezidenta na shromáždění ve West Hartfordu věnovaném zákonu o držení zbraní. Není jasné, co tím měl Biden na mysli, vyvolal však rozpaky a znova rozvířil debatu o své zdravotní způsobilosti zastávat prezidentskou funkci.

V reakci na přesun ruských jaderných zbraní do Běloruska, který v pátek ohlásil šéf Kremlu Vladimir Putin, Biden řekl, že je to „zcela nezodpovědné“.

Bůh ochraňuj královnu! Biden nezvykle ukončil projev a znova vzbudil rozpaky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám