Hlavní obsah

Snímky francouzské státní tajemnice vyprodaly Playboy během tří hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydavatelství časopisu Playboy slaví. Hitem se stalo vydání časopisu s členkou francouzské vlády Marléne Schiappaovou. Sto tisíc kusů bylo vyprodáno během tří hodin, oznámil ředitel Playboye Jean-Christophe Florentin. Vydavatelství nyní připravuje dotisk v počtu 60 tisíc kusů, píše server deníku Bild.

Foto: Profimedia.cz

Členka francouzské vlády v dubnovém vydání Playboye

Článek

Běžně se podle ředitele Playboye Jeana-Christophea Florentina prodá kolem 30 tisíc kusů. Ačkoliv se dopředu avizovalo, že v časopisu se neobjeví žádné nahé fotky političky, zájem byl obrovský.

Státní tajemnice pózovala pro magazín v bílých šatech s červeně nalakovanými nehty před pozadím vyvedeným v národních barvách Francie. A časopisu poskytla obsáhlý, dvanáctistránkový rozhovor. Hovoří v něm například o právech žen či LGBTQ. Odpovídá ale i na otázky typu: Zvyšuje politika chtíč?, Je potěšení mít moc? či Jste svůdnice?

Politik v erotickém časopise je podle Bildu pro mnoho Francouzů velké tabu. Za pózování pro Playboy to Schiappaová od mnohých členů vlády pěkně schytala. Mezi prvními, kdo kritizoval její počin, byla jednašedesátiletá premiérka Elisabeth Borneová. Prohlásila, že to „není vhodné, zejména v této době“.

Foto: Profimedia.cz

Marléne Schiappaová

Francie se v současné době zmítá ve vážné politické krizi. Od chvíle, kdy prezident Emmanuel Macron prosadil kontroverzní penzijní reformu, občané po celé zemi protestují a stávkují. Naposledy se Paříž topila v hoře odpadků, když stávkovali popeláři.

Počin státní tajemnice kritizovali také opoziční politici, kteří se odvolávali na nevhodnost jejího příspěvku ve chvíli sociálního napětí. „Jsme uprostřed sociální krize,“ hřímala například Sandrine Rousseauová ze Strany zelených. V podobném duchu se obul do kolegyně neúspěšný prezidentský kandidát Jean Luc Mélenchon. „Francie se rozpadá, jde to s ní z kopce,“ hřímal.

Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin (40) naopak Schiappaovou hájil a nazval ji „odvážnou“ a „charakterní ženou“.

Francouzská státní tajemnice se vyfotila pro Playboy

Evropa

Reklama

Související témata:
Marléne Schiappa

Výběr článků

Načítám