Hlavní obsah

Slovenští politici naletěli na vtip o namazaném chlebu s cibulí za 215 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské pobouření u části veřejnosti, ale i politiků vyvolal na Slovensku původně nevinný vtip o namazaném chlebu s cibulí s fiktivní cenovkou 8,90 eura (215 korun) na bratislavských vánočních trzích.

Foto: Instagram emefka_official

Slovenští politici naletěli na vtip o drahém chlebu

Článek

Fotografie slibující chleba s „veganským sádlem“ a bio cibulkou se objevila na satirické stránce emefka, přesto okamžitě vyvolala odmítavé reakce a komentáře o „nenažraných obchodnících“.

„Obyčejné odírání a opravdu hrubé chrapounství,“ reagoval poslanec vládní Slovenské národní strany (SNS) Karol Farkašovský.

„Nejhorší nepřítel občana a turisty je nenažraný obchodník. A takoví dělají Slovensku ostudu. Je potřeba u nich zjednat pořádek,“ dodal poslanec, který slibuje, že s nepoctivými prodejci zatočí připravované nové ministerstvo cestovního ruchu.

Bývalý předseda slovenského parlamentu Boris Kollár zase vyčítal magistrátu hlavního města, že žádá od stánkařů vysoké nájemné a ti pak musí zvyšovat ceny.

Televize Markíza navštívila vánoční trhy v Bratislavě a zjistila, že chléb se sádlem a cibulí si návštěvník může dopřát v ceně od 2,50 do 3,20 eura (60 až 77 korun).

„Ve srovnání s loňskem jsme museli zdražovat z dvou eur na dvě padesát, ale prodávat chléb se sádlem a cibulí za 8,90 by bylo absurdní,“ říká stánkař Richard.

Ministerstvo kultury se stává centrem bizáru na Slovensku

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám