Hlavní obsah

Autobus na dálnici u Salcburku několikrát narazil do betonového děliče a převrátil se na bok, 10 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda se stala krátce před půlnocí na rakouské dálnici A1 poblíž města Thalgau. Slovenský autobus tam narazil do betonového středového děliče v úseku, který se opravuje. Autobus se s děličem střetl ještě několikrát, a nakonec se převrátil na bok, píše web deníku Kleine Zeitung. Nehoda si vyžádala deset zraněných, z nichž tři lidé jsou ve vážném stavu.

Foto: Freiwillige Feuerwehr Thalgau

Autobus se po několika nárazech do betonového děliče převrátil na bok.

Článek

Autobus, který řídil 57letý Slovák, mířil do Vídně. V oblasti staveniště platí rychlostní limit 60 km/h, ale řidič jel rychlostí 100 km/h.

Podle policie nebyl řidič pod vlivem alkoholu ani drog. Při výslechu uvedl, že neví, proč autobus narazil do betonové přepážky, píše deník Kleine Zeitung.

Na místo nehody spěchalo několik sanitek a lékařů záchranné služby. Zranění byli převezeni do okolních nemocnic.

Autobus byl na příkaz státního zastupitelství zajištěn. Na místo byl přivolán znalec, který by měl objasnit příčinu nehody.

Vyhodnocení tachografu neodhalilo žádné porušení, uvedla policie. Vyšetřování stále probíhá. Dálnice byla v místě nehody uzavřena asi šest hodin.

Autobus se po šílených manévrech zřítil v Petrohradě do řeky: sedm mrtvých

Evropa

Výběr článků

Načítám