Hlavní obsah

Slovensko musí vrátit přes 660 tisíc eur, při stavbě sportoviště se podvádělo

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko musí vrátit přes 660 tisíc eur, které dostalo z tzv. norských fondů na výstavbu sportoviště ve městě Senec. Island, Lichtenštejnsko a Norsko požádaly o vrácení celé částky, protože při realizaci projektu se podvádělo. Slovenská média se při zveřejnění informace odvolávají na server eeagrants.org.

Foto: Profimedia.cz

Při výstavbě sportoviště se podvádělo. Ilustrační foto.

Článek

Norské fondy a Evropský hospodářský prostor (EHP) poskytly peníze k vybudování víceúčelového sportovního areálu v Senci. Areál měl zabezpečit přístup dětí a mládeže k mimoškolským aktivitám. Po obvinění, že při realizaci projektu došlo k podvodu, požádaly dárcovské státy o audit, který podvod potvrdil. Potvrdilo to také vyšetřování slovenských orgánů.

Island, Lichtenštejnsko a Norsko proto požádaly slovenskou stranu, aby vrátila 668 184 eur (16,7 miliónu korun), které už byly vyplaceny. Norské fondy a EHP totiž uplatňují nulovou toleranci v případě zneužití finančních prostředků. Projekty, na nichž se podílejí, sledují a v případě finančních nesrovnalostí uplatňují přísná opatření a sankce.

Reklama

Výběr článků

Načítám