Hlavní obsah

Skupinové znásilnění na setkání katolíků v Německu. Podezřelí jsou z komunity migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špýr

Otřesný případ sexuálního násilí proti patnáctileté dívce na setkání mladých katolíků řeší německá kriminální policie. Vyšetřovatelé hovoří o „sexuálním útoku“ a „sexuálních aktech proti vůli poškozené“, která zatím nebyla schopna výslechu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Média ale píší o „hororové události“ a „skupinovém znásilnění“, jehož pachateli mají být dva nezletilí Syřani a jeden mladý Němec s chorvatskými kořeny.

Ke zločinu došlo podle deníku Bild v sobotu večer ve městě Špýr (Speyer) ve spolkové zemi Porýní-Falc. Odehrál se na karnevalovém večírku, který pořádala místní Obec mladých katolíků (KJG) ve svém restauračním sklípku.

„Měla to být karnevalová párty mladých lidí ve věku od 14 let. Tedy bezpečné místo a rodiče si nemuseli dělat žádné starosti. Bohužel dopadlo vše jinak,“ napsal citovaný list s tím, že patnáctiletá dívka se „zřejmě stala obětí skupinového znásilnění“. Policie tři podezřelé mladíky ve věku 15 až 19 let už zadržela.

„Máma to vzdala.“ Ve Vídni zemřela 93letá žena, kterou měl brutálně znásilnit mladý Alžířan

Evropa

Děsivou událost zaznamenala i média v zahraničí. Švýcarský deník Blick napsal, že „karnevalová oslava skončila skupinovým znásilněním 15leté dívky“ a že šlo o „čistý horor“. „Pro lidi od 14 let, vstup pět eur (127 Kč). Co by se tam tedy mohlo pokazit?“ otázal se list.

Oběť skončila v péči lékařů, policie ji ale ještě nemohla vyslechnout. Vrchní státní zástupce Hubert Ströber zatím „z taktických důvodů a vzhledem k pokračujícímu vyšetřování“ nechtěl sdělit další podrobnosti. Upřesnil jen, že podezřelými jsou dva nezletilí Syřani a Němec chorvatského původu.

Incident nechtěli komentovat ani pořadatelé akce s tím, že by to kriminalistům bránilo ve vyšetřování. KJG se chce vyjádřit až poté, co získá souhlas policie. Do té doby „si zakazujeme jakoukoli xenofobní agitaci a předsudky“, uvedla organizace.

Skautský vedoucí, který zneužil 39 dětí, je znovu ve vězení kvůli dětské pornografii

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám