Hlavní obsah

Šéf maďarské diplomacie řečnil o míru před mapou Velkého Uherska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na akci maďarské vládní strany FIDESZ v Budapešti pod heslem Mír a bezpečnost se na pódiu promítala mapa takzvaného Velkého Uherska. Na akci vystoupil mimo jiné maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Foto: Facebook / Péter Hoppál, Bez zdroje

Mapa takzvaného Velkého Uherska na akci strany FIDESZ

Článek

Hranice byly nakresleny kolem mapy současného Maďarska a znázorňují území, které v současnost patří Ukrajině, Slovensku, Rumunsku a Chorvatsku.

Web telex.hu uvedl, že na akci maďarské vládní strany se mluvilo především o potřebě urychleného nastolení míru na Ukrajině s důrazem na kritiku západoevropských zemí, které jsou podle řečníků na straně války. „NATO žije v bublině, ale naštěstí i mimo bubliny je život,“ řekl na akci Szijjártó.

Mimo zmíněné transatlantické bubliny podle šéfa maďarské diplomacie převládá názor, který prosazuje i Maďarsko - že válku na Ukrajině je potřeba ukončit co nejdříve. „Nakolik je elegantní mluvit o míru a bezpečnosti na pódiu s mapou, na níž je znázorněná část Ukrajiny patřící k Maďarsku, to ať si rozhodne každý sám,“ uvedl web telex.hu.

Foto: Facebook/Péter Hoppál

Péter Szijjártó na akci FIDESZ

Šéf maďarské diplomacie už je zase v Moskvě: Bez Ruska jsme přežili jen díky mírné zimě

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám