Hlavní obsah

Sedm mužů v Indii znásilnilo španělskou turistku před očima manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotovým peklem si prošli španělští manželé, kteří na motorkách podnikají cestu kolem světa. V Indii je během spánku ve stanu přepadlo sedm mužů, okradli je a ženu před očima manžela znásilnili.

Foto: Profimedia.cz

Indičtí policisté přivádějí tři podezřelé k vyšetřujícímu soudci ve městě Dumka

Článek

Pár skončil v nemocnici a případ vyšetřuje místní policie. O šokující události, která se odehrála v pátek večer v obci Dumka na severovýchodě Indie, informovali paní Frenanda a pan Vincent v neděli ve videu z kliniky na sociálních sítích.

Pár byl na cestě do Nepálu, rozhodl se ale ještě přenocovat na severovýchodě Indie. Když si postavili stan a usnuli, vtrhli k nim násilníci a tloukli je helmami a kamením.

Fernanda měla naštěstí část těla zakrytou bundou, což údery tlumilo. Po dokonání zločinu skupina z místa uprchla, načež Vincent kontaktoval policejní hlídku v autě.

Skupina migrantů na Sicílii znásilnila na veřejné toaletě 13letou dívku, její kamarád musel přihlížet

Zahraniční

„Pořádně jsme jim nerozuměli, protože neuměli dobře anglicky. Ale když jsme viděli jejich zranění, pochopili jsme, že se stalo něco neobvyklého. Doprovodili jsme je do zdravotního střediska, kde lékaři potvrdili, že šlo o hromadné znásilnění,“ potvrdil listu The Times of India policista, který byl součástí hlídky.

Vyšetřovatelé mezitím informovali, že všech sedm podezřelých mužů už identifikovali a tři z nich zatkli. Jde o obyvatele z okolních lokalit.

„Jsme v nemocnici v Indii. Policie je tady také,“ říká na záznamu 45letá Fernanda. „Nikomu bych to nepřála. Zbili nás a ukradli nám věci. Ale ne všechno, protože to hlavní, co chtěli, bylo mě znásilnit,“ dodává žena s viditelnými stopami násilí na tváři.

„Drželi mi nůž na krku a vyhrožovali, že mě zabijí. Pak se vrhli na Fernandu a znásilnili ji. Sedm mužů. Zku*vysyni,“ uvedl Vincent.

Pár z Barcelony vyrazil na motorkách na cestu kolem světa před pěti lety. Za tu dobu navštívila dvojice více než 60 zemí, své příbuzné i známé o zážitcích z cest informují na sociálních sítích.

Násilné trestné činy na ženách nejsou v Indii ničím výjimečným a opakovaně se objevují i zprávy o hromadném znásilnění. Podle oficiálních statistik došlo v zemi s 1,4 miliardy obyvateli v roce 2022 k více než 31 tisícům těchto zločinů, tedy zhruba 85 denně.

Experti ale předpokládají, že skutečný počet znásilnění v Indii je vyšší, protože řada obětí případ nenahlásí. Důvodem je stigmatizace obětí i fakt, že mnozí lidé příliš nedůvěřují místním policistům.

Razie ve Vídni. Sedmnáctičlenný gang je podezřelý ze sexuálního zneužívání 12leté dívky

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám