Hlavní obsah

Saddámův zeť se vzdal irácké opozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Představitelé opozičního Iráckého národního kongresu v neděli v Bagdádu oznámili, že se jim vzdal zeť svrženého iráckého prezidenta Saddáma Husajna Džamál Mustafá Abdalláh Sultán. Jde o prvního příslušníka nejužší Saddámovy rodiny, který byl zatčen. INC podle agentury Reuters sdělil, že Sultána předá "během několika hodin" americkým silám.

Foto: archiv Jazz Agency

Herec Karel Roden a jazzman Štěpán Markovič jsou velmi dobří přátelé...

Článek

Sultán, bývalý místopředseda výboru pro kmenové záležitosti, figuruje na americkém seznamu 52 nejhledanějších představitelů svrženého iráckého režimu na 19. místě, a to jako karta "křížová devítka".

Seznam obsahuje 55 karet - na 52 jsou podrobnosti o hledaných osobách, další dva žolíky shrnují poznámky, jedna karta je prázdná. "Je to první člen nejužší (Saddámovy) rodiny, který byl zadržen," řekl agentuře AFP člen vedení INC Ahmad Šalabí. Sultán, který je manželem nejmladší Saddámovy dcery, hrál podle Šalabího ve svrženém režimu "významnou politickou úlohu". Upřesnil, že Sultán pobýval na území sousední Sýrie, ale představitelé INC ho přesvědčili, aby se vrátil do Bagdádu a vzdal se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám