Hlavní obsah

Rusové při ostřelování Avdijivky zabili nemluvně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při ruském dělostřeleckém ostřelování Avdijivky na východě Ukrajiny zemřeli dva lidé včetně dítěte narozeného v roce 2022 a další dvě osoby při něm utrpěly zranění, uvedl podle agentury Unian vedoucí ukrajinské prezidentské kanceláře Andrij Jermak. Podle šéfa oblastní správy Pavla Kyrylenka při ostřelování zemřelo pětiměsíční dítě a jeho babička a rodiče dítěte utrpěli zranění.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

V okolí východoukrajinského města Avdijivka zuří boje.

Článek

Kyrylenko také uvedl, že rodina se odmítla z místa evakuovat. U Avdijivky se přitom odehrávají tvrdé boje a ruské síly se toto město ležící v těsné blízkosti frontové linie snaží obklíčit.

„Této tragédii se dalo předejít - zrovna včera (ve čtvrtek) už policisté poněkolikáté přemlouvali matku miminka, aby myslela na syna a odjela. Bohužel ani tvrdý tón nevedl ke kýženému výsledku,“ sdělil Kyrylenko a zdůraznil, že lidé zůstávající na místě by se v zájmu zachování života měli evakuovat.

V Avdijivce podle agentury Unian stále zůstává několik stovek civilistů, kteří přežívají převážně ve sklepích. Výbuchy nebo ostřelování jsou tam na denním pořádku. Podle hodnocení analytiků z amerického Institutu pro studium války z minulého týdne přesměrovaly ruské síly svoji hlavní pozornost z Bachmutu, o jehož dobytí se marně snaží už řadu měsíců, právě na Avdijivku.

Obkličovaná Avdijivka je pod palbou raket a střel s plochou dráhou letu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám