Hlavní obsah

Ruský voják se vzdává ukrajinskému dronu u Bachmutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V blízkosti bachmutské fronty se vzdal ruský voják. Pomocí dronu poslali ukrajinští vojáci ruskému muži vzkaz, aby se vzdal a dron následoval. Voják z okupantské armády výzvu přijal. Video bylo podle ukrajinských médií natočeno v úterý.

Foto: Twitter

Záběr na ruského vojáka z ukrajinského dronu

Článek

Jedna z ukrajinských jednotek spatřila na bachmutské frontě ruského vojáka, který zkříženýma rukama gestikuloval směrem k dronu, ať na něj nestřílejí.

Ukrajinští vojáci zareagovali a shodili mu z dronu vzkaz: „Vzdej se, jdi za dronem“. Video se šíří na Twitteru.

Muž si dal následně ruku před krk a gestem ukázal, že se bojí, že ho zabijí. Na začátku videa lze totiž vidět, že se krčí před střelami.

Není jasné, zda střílejí Rusové, či Ukrajinci. Přesto se po chvíli váhání rozhodl dron následovat. Podle zdroje Ukrajinské pravdy, který ale nelze ověřit, se nyní muž nachází v bezpečí v ukrajinském zajetí.

Ruští vojáci se mohou dobrovolně vzdát skrze ukrajinský státní projekt Choču žiť. (Chci žít). Vytvořilo ho ukrajinské ministerstvo obrany ve spolupráci s rozvědkou.

Umožňuje ruským vojákům se dobrovolně vzdát a poskytuje detailní návody, jak to provést. Na telegramovém profilu zveřejnil projekt i návod jak se vzdát dronu.

Choču žiť. Už 10 tisíc Rusů žádá o zajetí

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám