Hlavní obsah

Žena v Rusku se vyslovila proti válce na Ukrajině, drsně ji vyhodili z autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevybíravým vyvlečením z autobusu skončila pro starší Rusku výměna názorů se spolucestujícími ohledně konfliktu na Ukrajině. Záběry zachycující scénu, k níž mělo dojít ve městě Dolgoprudnyj, zaplavily sociální sítě.

Foto: twitter@VALMICHEL7

Ženu v Rusku vyhodili kvůli jejím postojům z autobusu, ukazuje video.

Článek

Na video, které není datováno, upozornila agentura Nexta nebo list The Daily Mail. Město Dolgoprudny se nachází v Moskevské oblasti asi 20 kilometrů od ruské metropole.

Záběr začíná ve chvíli, kdy žena, která není na záznamu vidět, říká starší ženě v červeném baretu: „V pořádku, běžte si na Ukrajinu a žijte si tam.“

Ta jí odpovídá: „Byla jsem tam dvakrát v životě jako malá, žádné známé tam nemám.“

„V pořádku, běžte teď a pomozte jim,“ zněla odpověď druhé ženy.

„Vy tam jeďte, s těmi, kteří šli bojovat v holínkách. Tanky, gumáky, pistole, všechno je kradený. Říkám, to je impérium. Tohle je impérium, ale ne správný způsob,“ rozčilovala se žena.

V tu chvíli – autobus zrovna přijel na zastávku a otevřel dveře – k ženě v červeném baretu přistoupil muž, který ji beze slova vyvlekl z místa, kde seděla. Ve dveřích, kde spadla na zem, se jí pak snažil doslova vykopnout z autobusu ven.

Na záběrech není vidět, že by se napadené ženy někdo zastal.

Speciální vojenská operace, jak se invaze na Ukrajinu v Rusku nazývá, se mezi Rusy stále těší podpoře. A to i navzdory problémům způsobeným ekonomickými sankcemi či ztrátami ruské armády. Konflikt dlouhodobě podporuje okolo 75 procent ruské populace.

Průzkum: Klesá zájem Čechů o dění na Ukrajině i podpora vládní pomoci

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám