Hlavní obsah

Rogozinovi hrozí amputace penisu

Dmitrij Rogozin, bývalý šéf ruské vesmírné agentury Roskosmos a nynější bezpečnostní poradce Kremlu, utrpěl v Doněcku podstatně vážnější zranění, než ruská strana přiznává. Střepiny ho zranily na pěti místech těla, mimo jiné v tříslech, a hrozí mu amputace pohlavního orgánu. Tvrdí to server Dialog.ua a odvolává se přitom na veřejné zdroje Doněcké lidové republiky.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Rogozin

Článek

Při ostřelování hotelu v Doněcku, kde Rogozin slavil své 59. narozeniny, ho střepiny zranily na hlavě, jedna pronikla do hýždí, další do levého stehna a další do třísel. Střepina měla úd tak poničit, že Rogozinovi hrozí amputace penisu. Lékaři se mu ho snaží zachránit, ale šance jsou prý malé, píše server.

Zda jsou uvedené informace pravdivé, nelze ověřit. Ruská strana od počátku informuje o tom, že Rogozin byl zraněn na zádech a střepina mu uvázla v páteři. Měl by být převezen do zdravotnického zařízení v Moskvě, kde by měl podstoupit operaci, píše agentura TASS.

Rogozinův syn Alexej v pátek popřel informace, že by se zdravotní stav jeho otce zhoršoval.

Putin cítí, že mu teče do bot, a chce se zbavit odpovědnosti za válku, tvrdí američtí analytici

Zahraniční

„Informace, že se stav Dmitrije Olegoviče Rogozina zhoršuje, není pravdivá. Je příliš brzy mluvit o stavu dalších obětí, které utrpěly zranění střepinami,“ napsal Alexej Rogozin na svém telegramovém účtu. Podle něj mnozí zveřejňují řadu nepravdivých a spekulativních informací.

Dmitrij Rogozin nejde pro ostré slovo daleko. Je znám svými kontroverzními siláckými výroky. Například v debatě na prvním kanálu ruské státní televize o využití Arktidy řekl, že tanky víza nepotřebují.

Studoval žurnalistiku a ekonomii, později získal i doktorát z filozofie. Je jazykově nadaný. Tři roky působil jako ruský vyslanec u NATO.

Rozpad Sovětského svazu považuje za tragédii, stejně jako Vladimir Putin. Rusku chce vrátit jeho někdejší moc a velkolepost, proto je pro něj Putin ideálním státníkem. „Bylo to jako splněný sen,“ řekl o nástupu bývalého rozvědčíka KGB k moci Rogozin.

Putinův jestřáb byl zraněn při ostřelování Doněcku

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám