Hlavní obsah

Řidič na Floridě sešlápl plyn, najel do policistů a přimáčkl je k autu, natočily to kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Dva policisté z okresu Hillsborough na Floridě utrpěli vážná zranění poté, co do nich minulý čtvrtek úmyslně najel plnou rychlostí řidič a přimáčkl je k jejich služebnímu autu. Jednomu z nich hrozí amputace nohy. Agresora policie na místě zadržela. Jeho brutální jízdu zaznamenaly bezpečnostní kamery, záznam zveřejnila agentura AP.

Útočník na Floridě brutálně najel autem plnou rychlostí do policistů, zachytily to kameryVideo: AP

 
Článek

Zástupci šerifa vyrazili do terénu na základě telefonického volání ženy, která si stěžovala na agresivní chování svého syna, 28letého Ralpha Bouzyho. Strážníci ho našli sedět v nastartovaném autě před domem. Snažili se s ním navázat kontakt, on však odmítal stočit okénko a odjel pryč.

Brutální jízdu zachytily kamery

Po chvíli se ale vrátil, přidal plyn a plnou rychlostí najel do policistů, 39letého Carlose Brita a 31letého Manuela Santose, přičemž je přišpendlil k jejich služebnímu vozu. Pak vystoupil z auta a chtěl jít domů. Další strážníci, kteří mezitím na místo dorazili, ho ale zpacifikovali.

Kus kosti zůstal v autě

Napadení policisté skončili s vážnými zraněními dolních končetin v nemocnici. Jak uvedl na tiskové konferenci šerif Chad Chronister, kus stehenní kosti Carlose Brita uvázl v autě, muži hrozí amputace nohy. Manuel Santos utrpěl oboustrannou zlomeninu.

28letého Ralpha Bouzyho policie na místě zadržela

Útočník, který byl v minulosti zatčen už pětkrát, byl obviněn z pokusu o vraždu veřejného činitele. Cestou do vězení prohlásil, že nenávidí orgány činné v trestním řízení a že se chystá zástupce šerifa zabít.

Což se mu téměř povedlo, komentoval jeho slova Chronister. I přes vážnost zranění se očekává, že oba policisté přežijí.

Vězeň na útěku úmyslně najel do policejního auta. Soud mu potvrdil 17,5 roku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám