Hlavní obsah

Rakouští pohraničníci za víkend pochytali 101 uprchlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Celkem 101 uprchlíků včetně 66 Čečenců zadržela rakouská policie během víkendu na severních a východních hranicích, sdělilo dolnorakouské bezpečnostní ředitelství. Zátah proti ilegální imigraci vyústil také v rozbití gangu obchodujícího s lidmi, který do Rakouska dovážel dívky z Dominikánské republiky a nutil je k prostituci.

Foto: Jana Kocandová

Radnice města Plzně

Článek

Mezi uprchlíky zadrženými na hranicích od pátku do pondělního rána bylo také jedenáct Arménců, čtyři Uzbekové a stejný počet lidí z Gruzie a Moldávie, tři utečenci z Indie, dva Ukrajinci, dva Maročané a dvojice Čechů, jeden Kazak, Tunisan a Iráčan.

Během minulého týdne od úterý do pátku se podařilo zadržet dalších 62 lidí v blízkosti státních hranic s ČR a Slovenskem.

Gang obchodníků se ženami rozprášen

Rakouská policie v pondělí oznámila další úspěch, jímž je dopadení skupiny, která do země zatáhla asi tři stovky dominikánských dívek a žen, jež následně nutila k prostituci. V policejní cele skončil 60letý Rakušan žijící 17 let ze sociálních dávek a jeho 33letá přítelkyně, kteří činnost gangu řídili. Spolu s nimi bylo zatčeno pět Dominikánek, které byly jejich komplici.

Podle policie byly oběťmi gangu ženy ve věku od 19 do 30 let, které si často musely doma udělat obrovské dluhy, aby si mohly zaplatit cestu do Rakouska. Gang si za přepravu do alpské republiky a obstarání povolení k pobytu účtoval 7500 euro. Dívky pak byly pod tíhou dluhů nuceny pracovat jako prostitutky nejen v Rakousku, ale i v Německu, Švýcarsku a Itálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám