Hlavní obsah

Rakousko má v nemocnicích nejvíce covidových pacientů od května

– Vídeň

Kvůli stoupajícím počtům lidí nakažených koronavirem se rakouské nemocnice starají o nejvíce pacientů s covidem-19 od konce května. Aktuálně lékaři pečují o 668 lidí s těžším průběhem, na jednotkách intenzivní péče je 183 pacientů s covidem-19. Informovala o tom agentura APA s odkazem na data ministerstev zdravotnictví a vnitra.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Rakousku, které má necelých devět milionů obyvatel, v poslední době stoupají i denní bilance nových případů nákazy virem SARS-CoV-2. Za posledních 24 hodin jich přibylo 2341 a celkem se nyní s nákazou potýká přes 20 000 lidí. Nemocných je teď nejvíce od začátku května.

Rakousko kvůli nepříznivému epidemickému vývoji tento týden rozhodlo, že zpřísní některá opatření pro lidi, kteří nejsou proti covidu-19 očkovaní. Od středy tak například budou muset ve všech obchodech mít na obličeji respirátor FFP2.

Chorvatsko, Rakousko a Irsko na semaforu zčervenají

Domácí

Vláda při zvažování dalšího postupu bere v potaz nejdůležitější ukazatel, jímž je podle ní vytíženost jednotek intenzivní péče. Nyní je obsazenost lůžek covidovými pacienty na hodnotě zhruba devět procent.

Při patnáctiprocentním vytížení JIP úřady počítají s tím, že lidé bez rezervovaných míst k sezení budou muset doložit potvrzení o očkování nebo zotavení se z covidu-19 při návštěvě nočních podniků nebo akcí s více než 500 účastníky.

Plné očkování má v Rakousku asi 60 procent obyvatel, alespoň jednu dávku vakcíny 62,5 procenta lidí. Celkem se v zemi od začátku pandemie nakazilo přes 700 000 lidí, obětí covidu-19 je téměř 11 000.

Neočkovaným v Rakousku se zkomplikuje život

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám