Hlavní obsah

Putinův sok v boji o Kreml je nezvěstný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Ruská policie zahájila v neděli oficiálně pátrání po nezvěstném uchazeči o ruský prezidentský úřad Ivanu Rybkinovi, jenž beze stopy zmizel již ve čtvrtek 5. února, a to poté co ústřední volební komise zaregistrovala jeho kandidaturu.

Foto: Kovárna Viva
Článek

"Naposledy byl Rybkin spatřen ve čtvrtek v půl osmé večer, kdy se členem své ochranky vystoupili z vozu," řekl mluvčí policie.

Pohřešovaný zmizel podle rodiny ve čtvrtek večer. Komise přitom jeho kandidaturu do blížících se voleb posvětila až v sobotu.

Rybkin a Berezovskij

Rybkin, jenž je Putinovým výrazným kritikem, má blízko k oligarchovi Berezovskému, který ve snaze vyhnout se trestnímu stíhání kvůli údajným podvodům žije v exilu v Británii.

Rybkin je také jedním ze spolupředsedů hnutí Liberální Rusko (LR), jež Berezovskij podporuje.

To má však skandální minulost - loni se část hnutí, jež byla proti přímé vazbě na oligarchu, rozhodla v čele se Sergejem Jušenkovem založit vlastní stranu.

V den registrace strany byl však Jušenko zabit. Z vraždy byl obviněn další ze šéfů LR, Michail Kodaněv. Případ nyní řeší soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám