Hlavní obsah

Putin v parlamentu vystoupil se zprávou o stavu země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

S každoroční zprávou o stavu země vystoupil ve středu před ruským parlamentem prezident Vladimir Putin. V projevu odsoudil korupci v Rusku. Uvedl, že je to jedna z hlavních překážek ekonomického rozvoje země.

Článek

"Navzdory veškerému úsilí se nám nepodařilo odstranit jednu z hlavních překážek rozvoje, a tou je korupce," řekl šéf ruského státu v úvodu projevu v Mramorovém sále Kremlu.

Za jeden z nejvážnějších problémů státu označil Putin pokles porodnosti a zdůraznil, že Rusko musí podniknout kroky k jejímu zvýšení. Vláda musí podle něho přijmout opatření, která by povzbudila mladé rodiny mít více dětí.

"Musíme přinejmenším stimulovat narození druhého dítěte," řekl Putin a dodal, že obavy ze zajištění bydlení, zdravotní péče a vzdělání vede rodiny k tomu, že se zastaví u jednoho dítěte."

Původně pozorovatelé soudili, že letos, kdy bude Rusko hostit setkání představitelů skupiny G8 (sedmi hospodářsky nejvyspělejších států světa a Ruska), položí Putin hlavní důtaz na zahraničněpolitické otázky.

Reklama

Výběr článků

Načítám