Hlavní obsah

Putin v Moskvě otevřel největší ruské kolo v Evropě. Hned se rozbilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

S velkou pompou otevřel ruský prezident Vladimir Putin v sobotu v Moskvě Slunce Moskvy, největší ruské kolo v Evropě. Ještě ten den ale mělo provozní potíže, v neděli pak přestalo fungovat úplně.

Foto: Profimedia.cz

Ruské kolo Slunce Moskvy den po slavnostním otevření nefunguje

Článek

„Unikátní stavba, 140 metrů vysoká. V Evropě nic podobného není,“ uvedl při slavnostním otevření Slunce Moskvy Putin, načež poděkoval všem lidem, kteří se na výstavbě ruského kola podíleli.

„Jedná se o největší ruské kolo v Evropě. Dřív bylo v Londýně, ten je teď ale druhý,“ doplnil přítomný starosta Moskvy Sergej Sobjanin.

Atrakce, která se skládá z 30 moderních uzavřených kabin, z nichž každá pojme až 15 návštěvníků, ale začala mít problémy už v den slavnostního otevření. Lidé si začali stěžovat, že se ruské kolo několikrát zastavilo, takže někteří návštěvníci zůstali trčet ve výšce 140 metrů nad zemí.

Foto: Profimedia.cz

Ruské kolo Slunce Moskvy

Před kolem se navíc tvořily až několikahodinové fronty. „Příliv návštěvníků začal už před slavnostním otevřením. Kolem 18:00 bylo jasné, že by mohla být narušena jejich bezpečnost. Provozovatel tak rozhodl, že je nezbytné, aby návštěvníci byli rozděleni do dalších dnů,“ stojí v oznámení provozovatele, ze kterého citovala agentura RIA Novosti.

O důvodech, proč se atrakce zasekávala, není v oznámení ani slovo.

V neděli navíc Slunce Moskvy nefungovalo vůbec, napsal list Kommersant. Podle provozovatele byla atrakce uvedena do „omezeného režimu“, aby se zabránilo masovému přílivu návštěvníků.

Putinův propagandista: Někteří ruští velitelé by měli být popraveni

Válka na Ukrajině

„Slunce Moskvy funguje s omezeními. Toto opatření zabrání masovému přílivu zákazníků a přispívá k bezpečnějšímu a pohodlnějšímu přijetí hostů,“ stálo na oficiální stránce atrakce.

Návštěvníkům, kteří měli vstupenky na atrakci v období od 11. do 25. září, ale nabídl provozovatel vrácení peněz či výměnu vstupenek za reklamní zboží.

Reklama

Výběr článků

Načítám