Hlavní obsah

Putin byl vždycky takový! Posadil mě na židličku a četl mi, co na mě má, popsal britský expremiér

Bývalý britský premiér a v tehdejší době ministr financí Gordon Brown popsal, jak probíhala jeho návštěva v Moskvě v roce 2006. Ruský prezident Vladimir Putin mu během návštěvy předčítal kompromitující materiály namířené proti němu. Západ podle něj také v reakci na Putinovo jednání selhal už před lety.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gordon Brown

Článek

Brown o své návštěvě u Putina před 16 lety promluvil až nyní pro britský DailyMail. „Usadili mě na nízkou židličku, takže jsem k němu (Putinovi) vzhlížel nahoru,“ popsal. Putin je podle něj menšího vzrůstu a nosí boty s podpatky, aby působil dojmem, že je vyšší.

„Vytáhl na mě z kartotéky různé spisy, které na mě měl, a začal je číst. Bylo to, jako by mi chtěl dokázat, že toho o mně ví víc než já sám o sobě,“ dodal.

Nezměnil se. Už tenkrát byl takový

„Když lidé dnes říkají, že se Putin změnil a teprve teď vyhrožuje, můžu k tomu říct jen, že to tak není. Vyhrožoval mi už tenkrát,“ upozornil Brown. „Už tam jsem si nedělal iluze o tom, jaký Putin je,“ dodal.

Světový řád podřízený USA skončil, prohlásil Putin

Zahraniční

Řekl také, že Západ už tehdy selhal v tom, aby se proti Putinovi spojil. Ten pak vycítil příležitost k útoku, kterou viděl po nečinnosti evropských zemí po útoku na Krym v roce 2014. „Nečinnost Západu dovolila Putinovi si myslet, že mu další vpády projdou.“

Reklama

Výběr článků

Načítám