Hlavní obsah

Probíhá hon na národně orientované politiky, míní Szijjártó

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na celém světě probíhá hon na politiky, kteří směle představují národní politiku a staví se proti mezinárodnímu liberálnímu mainstreamu. Na sociální síti to v sobotu napsal šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó.

Foto: Maďarské ministerstvo zahraničí

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó na jednání v Moskvě

Článek

Jako příklad uvedl obvinění bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a zadržení bývalého šéfa slovenské policie Tibora Gašpara.

„Ve Spojených státech se snaží znemožnit největšího favorita prezidentských voleb, na Slovensku zatknou čelního politika strany, která je největším favoritem podzimních parlamentních voleb, a v Bosně a Hercegovině obvinili demokraticky zvoleného představitele srbské menšiny,“ uvedl Szijjártó na sociální síti.

Podle šéfa maďarské diplomacie se liberální mainstream v obavách, že ztratí moc, neštítí ani surového zásahu za použití policejních a soudních praktik.

Proti Trumpovi by mohl svědčit jeho viceprezident

Zahraniční

„Bojí se vůle lidu jako ohně. Proč se v takové situaci neozve Transparency International, Amnesty a Helsinský výbor?“ klade si otázku maďarský ministr zahraničí. „Asi proto, že i oni jsou na výplatní listině mezinárodního liberálního mainstreamu,“ sám si odpovídá Szijjártó.

Fico: Paní Čaputová, tak nás postřílejte

Šéf maďarské diplomacie zveřejnil na sociální síti svůj status den po zadržení bývalého policejního prezidenta Gašpara policisty slovenské Národní kriminální agentury (NAKA).

V zářijových předčasných volbách na Slovensku Gašpar kandiduje za stranu Směr-sociální demokracie expremiéra Roberta Fica. Ten to označil za oficiální útok na opozici šest týdnů před volbami a za vším vidí prezidentku Zuzanu Čaputovou.

„Paní Čaputová, tak nás všechny postřílejte. Pokud to už jinak neumíte s námi a už jinak nedokážete bojovat s opozicí, tak nasaďte na nás nějaká komanda, pozavírejte nás všechny a zrušte stranu Směr, “ řekl Fico na páteční tiskové konferenci.

Zadrželi exšéfa slovenské policie, který kandiduje za Směr. Pozavírejte nás všechny, reaguje Fico

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám