Hlavní obsah

Případ ohnivého pekla v americkém klubu má první obviněné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WARVICK

Deset měsíců po smrtícím požáru v klubu ve West Warwicku v americkém státě Rhode Island, při kterém uhořelo 100 fanoušků skupiny Great Whites, padla první obvinění. Velká porota obvinila majitele klubu Jeffreye a Michaela Derderianovy z neúmyslného zabití. Stejné obvinění si vyslechl i exmanažer skupiny Dan Biechele.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Všichni obvinění shodně trvají na své nevině. Majitelé klubu zaplatili každý pět tisíc dolarů kauci a budou souzeni na svobodě. Biechele žijící na Floridě, který zařídil pyrotechnické efekty, které podle expertů požár způsobily, zaplatil kauci ve výši 10 tisíc dolarů a jednou měsíčně se bude muset hlásit na policii, informuje zpravodajský server televize News Channel 10.

"Nejsou to kriminálníci. Nedopustili se žádného trestného činu, a proto nemohou být z žádného souzeni," řekl na adresu majitele klubu Jeffrey Pine, obhájce Jeffreyeho Derderiana. Shodně se vyjádřil i Tom Briody, právní zástupce Biechela. "Jakkoli hluboce sympatizujeme s oběťmi tragédie, faktem je, že Biechele je nevinen," řekl.

Ohnivé peklo

V nočním klubu The Station vystupovala 20. února heavymetalová skupina Great White. Jen několik málo vteřin před první písní odstartovala pyrotechnická show, která ohnivé peklo způsobila. Podle svědků se plameny nejdříve objevily na části tribuny a za ní stojící stěně, která byla pokrytá plachtou. Následně nastala panika.

Při požáru zahynulo 100 lidí a dalších dvě stě jich bylo zraněno, když se dav snažil před plameny uniknout jediným nouzovým východem. Další tři východy byly totiž špatně osvětleny a v hustém dýmu nebyly dostatečně viditelné. Mezi oběťmi je i kytarista skupiny Ty Longley.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám