Hlavní obsah

Při „tvrdém přistání“ letadla v Rusku zahynuli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na severu evropské části Ruska havaroval v pondělí letoun Antonov An-2, na jehož palubě byli dva členové posádky a deset cestujících. Zahynuli dva lidé, píše agentura TASS. Příčinou nehody byla podle ruského ministerstva pro mimořádné události zřejmě námraza na letadle.

Foto: Profimedia.cz

Antonov An-2. Ilustrační foto

Článek

Dvojplošník podle ministerstva „tvrdě přistál“ asi 10 kilometrů od arktické obce Karatajka. Letoun směřoval z města Narjan-Mar, správního střediska Něneckého autonomního okruhu.

„V 15:15 letadlo An-2, sledující trasu Narjan-Mar - Karatajka - Varandej - Narjan-Mar, tvrdě přistálo 10 km od vesnice Karatajka. Podle předběžných informací jsou na palubě dva členové posádky a 10 cestujících. Podle informací jednoho z cestujících zahynuli dva lidé,“ uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace. Na místo se přesouvají záchranáři na sněžných skútrech, kterým pomáhá letecká záchranka. Let na místo incidentu trvá nejméně dvě hodiny.

Nehodu má na svědomí zřejmě námraza na letadle. „Posádka po startu hlásila námrazu a požádala o přistání v Karatajku, ale kvůli špatnému počasí nemohla přistát, tak se rozhodli přistát ve vesnici Varandej. Vzápětí byla komunikace s posádkou přerušena,“ uvedl zdroj agentury TASS.

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli podivnému zápachu na palubě

Cestování

Reklama

Související témata:
Antonov An-2

Výběr článků

Načítám