Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli podivnému zápachu na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letoun British Airways, který na sklonku roku opouštěl Londýn, se musel po chvilce ve vzduchu otočit a vrátit se na výchozí letiště. Důvodem byl podivný zápach, který cestující i členové posádky zaregistrovali. Jeden pasažér na Twitteru uvedl, že si piloti kvůli nepříjemnému odéru nasadili kyslíkové masky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nepříjemný zápach se začal palubou šířit už asi deset minut po vzletu, jeho příčina byla neznámá, uvádí server Independent. Kvůli tomuto technickému problému se proto piloti rozhodli letadlo otočit a po zhruba 40 minutách ve vzduchu přistáli zpět na Heathrow.

Jeden z pasažérů, pilot mimo službu, Sebastian Mezeret o zápachu informoval na Twitteru, kde rovněž uvedl, že si jeho kolegové v kokpitu museli nasadit kyslíkové masky. Krátce po přistání doplnil, že na palubu dorazili hasiči. „Zdá se, že nejde o nic kritického,“ napsal s tím, že cestujícím byly předány instrukce, aby vystoupili.

„Letadlo po zaregistrování technické chyby bezpečně přistálo na Heathrow. Bezpečnost našich zákazníků i posádky je pro nás prioritou,“ uvedl mluvčí British Airways. Pro pasažéry mířící do francouzské Nice byl přistaven nový letoun, který vyrazil na cestu krátce po incidentu.

Rok 2022 byl v letectví jedním z nejbezpečnějších. Přesto během nehod zahynulo 178 lidí

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám