Hlavní obsah

Posádka řeckého trajektu shodila z rampy opozdilého cestujícího. Muž se utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životem zaplatil za své zpoždění a hlavně bezohlednost posádky 36letý muž, který na poslední chvíli dobíhal trajekt v řeckém přístavu Pireu. Stihl ještě naskočit na rampu plavidla, které se již odráželo od mola, ale posádka jej násilně vytlačila tak, že pasažér spadl do vody a utopil se.

Foto: Profimedia.cz

Místo tragédie

Článek

Drama se podle listu Ekathimerini odehrálo už minulý týden, mezitím se ale na sociálních sítích rozšířil videozáznam, který tragédii zachytil.

Na záběru je vidět, jak muž vbíhá na rampu, načež jej dva členové posádky vystrčí zpět na molo. Opozdilý pasažér, jenž měl platnou jízdenku, se nevzdával a dral se zpět na můstek. Při následné potyčce s jedním členem posádky ale sklouzl do mezery mezi rampou a molem, která se pomalu zvětšovala tím, jak trajekt vyplouval.

Voda pod zádí plavidla byla v tu chvíli silně rozbouřená lodním motorem a muž se v ní utopil. Bez ohledu na incident trajekt pokračoval v plavbě směr Kréta. Až přístavní policie přiměla kapitána k návratu.

Velitele lodi a tři další členy posádky poté zatkla pobřežní hlídka. Vyšetřovatelé jim kladou za vinu neposkytnutí pomoci a berou v potaz fakt, že trajekty smějí vyplouvat až po úplném stažení a uzavření rampy.

„Jsem znechucen. Je nade vši pochybnost, že šlo o zabití,“ reagoval řecký ministr námořní dopravy Militiadis Varvitsiotis. Incident mezitím rozbouřil veřejné mínění natolik, že v pondělí ministr odstoupil z funkce.

„Sloužím veřejnému životu se zásadami a hodnotami. Naučil jsem se převzít odpovědnost a neschovávat se v těžkých chvílích,“ napsal Varvitsiotis na sociální síti X.

Foto: Yorgos Karahalis, ČTK/AP

Jeden z obžalovaných opouští soudní budovu v Pireu

Z řeckého města je po bouřích jezero, další vesnice jsou stále odříznuté

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám