Hlavní obsah

Porážka Rusů je daná věc a jejich propaganda to ví, říká šéf ukrajinské rozvědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle šéfa ukrajinské rozvědky Kyryla Budanova je výhra Ukrajiny už danou věcí a uvědomují si to i ruští propagandisté. Během posledních tří měsíců se jejich rétorika výrazně změnila a místo toho, jak vyhrát, se nyní začínají častěji ptát, jak ve válce na Ukrajině neprohrát.

Foto: Profimedia.cz

Kyrylo Budanov, šéf ukrajinské rozvědky

Článek

„Ukrajina už válku vyhrála,“ nechal se slyšet šéf ukrajinské rozvědky v úterý. „Všichni na světě to tak vnímají a naše země to jasně chápe. Ano, bude to nějakou dobu náročné, ale v obecném měřítku se na tom nic nezmění,“ poznamenal Budanov.

Podle vedoucího ukrajinské rozvědky se rétorika ruských propagandistů za poslední tři měsíce značně proměnila. „Nejprve začali opatrně kritizovat své vedení, poté čelné generály a nyní se dostali do bodu, kde hlavní otázkou není, jak vyhrát, ale jak neprohrát, ovšem každý chápe, že to je nerealistické,“ řekl Budanov.

„Budu se opakovat, ještě nastanou složité časy, ale porážka Ruska už je daná věc a sami to moc dobře vědí,“ zdůraznil.

Ve středu se také na téma války na Ukrajině vyjádřil ruský prezident Vladimir Putin. Podle něj Rusko dosáhlo významných úspěchů, protože získalo nové oblasti a Azovské moře je obklopeno jen Ruskem. Putin však připustil, že to ještě může být dlouhý proces. Mluvil také o snaze Ruska orientovat se hlavně na mírové prostředky, vzápětí však prohlásil, že by se země v případě ohrožení bránila vším, co má k dispozici, tedy zřejmě i jadernými zbraněmi.

Putin: Hrozba jaderné války narůstá

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám