Hlavní obsah

Polská policie propustí Pákistánce - vlastníky podezřelé mapy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Tři Pákistánci, kteří byli včera zadrženi ve Varšavě s podezřelou mapou, budou propuštěni. Oznámila to v úterý polská policie s tím, že nebyla zjištěna žádná souvislost mezi těmito muži a jejich případnými teroristickými aktivitami. Na svobodu bude propuštěn také Ukrajinec zatčený v souvislosti s případem.

Foto: OC Frýda
Článek

"Vyznačená místa se týkají úřadů spojených s imigračními formalitami, stejně jako dokumenty v angličtině a v arabštině, které se vztahují k jejich pobytu v Polsku. Značky nebyly přesné," řekl novinářům k případu policejní mluvčí Dariusz Nowak.

Policie zadržela podezřelé na hlavním nádraží ve Varšavě v pondělí. V v jejich bytě následně našla mapy, na kterých byla tužkou označena důležitá polská letiště a také další místa, mimo jiné i v blízkosti české ambasády.

Už při začení jeden z Pákistánců tvrdil, že na mapách si pouze zaznamenal místa, na nichž se nacházejí úřady kompetentní vyřídit  trvalý pobyt.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám