Hlavní obsah

Policisté v Americe nasadili želízka pětileté holčičce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Policisté nasadili násilím pouta pětiletému děvčátku, které zlobilo ve školce na Floridě. Advokát matky malé výtržnice soudí, že policie zašla příliš daleko, a hodlá tříčlennou zásahovou skupinu zažalovat. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Nezvyklou příhodu ze 14. března natočila videokamera, kterou školka používala k výuce. Na třicetiminutovém záznamu je vidět, jak se holčička vzteká, trhá papíry z nástěnky, skáče po stole a nakonec mlátí ručkami do zástupkyně ředitelky, která se jí marně snažila domluvit.

Vzpurná dívenka se ve školce ve Fairmount Parku zklidnila až ve chvíli, kdy se k ní blížili přivolaní policisté. Ti se na ni vrhli, položili ji na stůl a dali jí ruce za záda, které pak spoutali želízky. Malá rebelka na záznamu křičí "Ne, ne!" Poté ji odnesli do policejního auta a propustili až poté, co jim prokurátor řekl, že dívka nebude stíhána.

Mluvčí policie Bili Proffitt odmítl záležitost komentovat. Řekl, že vyšetřování případu bude trvat asi dva týdny, a ujistil, že jeho výsledky budou zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám