Hlavní obsah

Policie zatkla muže v souvislosti s požárem katedrály v Nantes

– Nantes
Novinky, tcs

Francouzská policie v neděli zatkla devětatřicetiletého muže ve spojitosti se sobotním požárem katedrály svatého Petra a Pavla ve městě Nantes. Uprchlík z Rwandy, který pracoval v katedrále jako dobrovolník, dosud nebyl obviněn. Podle úřadů však musí policii objasnit, kde byl a co dělal. Požár policie vyšetřuje jako možné žhářství, byla totiž nalezena tři různá ohniska požáru.

Foto: Ludovic Stang, Reuters

Plameny šlehají z ketedrály v Nantes

Článek

Muž, kterého policie zadržela, pracoval v katedrále jako dobrovolník a podle policie měl na starosti uzamčení budovy. Státní zástupce Pierre Sennès uvedl, že si policie chce vyjasnit „některé části jeho časového rozvrhu“ a „jak přesně k uzamčení budovy došlo“.

Jakákoliv interpretace, která by mohla naznačovat, že tato osoba způsobila požár, je předčasná a uspěchaná.

Zároveň však jedním dechem dodal, že je předčasné dělat jakékoliv závěry. „Jakákoliv interpretace, která by mohla naznačovat, že tato osoba způsobila požár, je předčasná a uspěchaná. Je to normální procedura,“ uvedl Sennès.

Vyšetřovatelé: Katedrála v Nantes mohla být zapálena úmyslně

Evropa

Podle serveru listu Figaro měl být muž poslední dobou nespokojen s tím, že mu vyprší vízum.

Katedrála vzplála v sobotu ráno, kdy si dýmu povšimli kolemjdoucí. Nestačil však způsobit tak velké škody jako požár katedrály Notre-Dame loni v Paříži.

Foto: Jean Barenton, Reuters

Požár v katedrále svatého Petra a Pavla v Nantes

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Poničený interiér katedrály v Nantes

Nejhůře zasažené byly katedrální varhany a vitrážová okna z 16. století. Střechu plameny nezachvátily. První vyšetřování neodhalilo stopy po vloupání, vyšetřovatelé však určily, že požár měl tři ohniska, což by nasvědčovalo žhářství.

Reklama

Výběr článků

Načítám