Hlavní obsah

Policie v USA zastřelila podezřelého ze čtyřnásobné vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v neděli zastřelila muže podezřelého ze čtyřnásobné vraždy u města Hampton v americkém státě Georgia, a to při pokusu ho zadržet. Napsala to agentura AP, podle níž při zásahu utrpěli zranění dva strážci zákona.

Foto: Jeff Amy, ČTK/AP

Šerif Reginald Scandrett oznamuje smrt muže podezřelého ze čtyřnásobné vraždy

Článek

Střelba, která si vyžádala čtyři mrtvé, se odehrála v sobotu dopoledne a policie pátrala po čtyřicetiletém muži jménem Andre Longmore. Varovala, že je ozbrojený a nebezpečný.

Policisté nakonec podezřelého dostihli ve městě Jonesboro vzdáleném asi 25 kilometrů severně od Hamptonu. Při pokusu ho zadržet utrpěli na různých místech zranění dva policisté. Jeden z nich byl střelen do zad a helikoptérou dopraven do nemocnice. Stejně jako jeho kolega by se ale měl zotavit.

Obětem sobotní střelby bylo mezi 65 až 67 lety. Všichni žili ve stejné části města jako Longmore. Motiv střelce se nadále vyšetřuje.

Jen od začátku letošního roku se v USA odehrálo přes 380 případů masové střelby. Nezisková organizace Gun Violence Archive, která statistiku vede, masovou střelbu definuje jako takovou, při níž utrpí zranění nebo přijdou o život nejméně čtyři lidé, nepočítaje v to střelce.

Čtyři mrtví a dvě raněné děti po střelbě ve Filadelfii

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám