Hlavní obsah

Policie ve Francii, Itálii i Nizozemsku zasahovala proti nelegálním party

Policisté ve Francii, Itálii a Nizozemsku museli zasahovat proti takzvaným rave party, tanečním zábavám s rychlou elektronickou hudbou, jichž se na přelomu roku v rozporu s epidemickými a jinými opatřeními zúčastnily stovky lidí. Informují o tom zahraniční tiskové agentury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rave party v průmyslovém areálu ve francouzském městě Saint-Florentin se od silvestra zúčastnilo mnoho set lidí. Na 1000 z nich už areál opustilo, na místě zůstává zhruba 200 osob, uvedla v neděli agentura AFP s odvoláním na policii. Departement Yonne konání rave party vyhláškou výslovně zakazuje, podle prefektury proto organizátoři čelí vyšetřování kvůli porušení zákona.

Další nelegální hudebně-taneční akci, které se v lese v toskánské provincii Arezzo účastnilo na 500 lidí, rozpustila při velkém zásahu italská policie. V uplynulých měsících se v Itálii konalo několik rave party, které trvaly mnoho dní a které úřady nepovolily. Ministryně vnitra Luciana Lamorgeseová se ocitala pod velkým tlakem, protože tehdy policie nezasahovala, připomněla agentura APA.

Na covidovém mejdanu v Itálii si úmyslně předávali nákazu. Jeden účastník zemřel, tři jsou na JIP

Koronavirus

Nový rok na rave party přivítaly také stovky lidí v prostorách někdejší cihelny v nizozemské obci Buren. Za taneční zábavou tam přijelo i mnoho lidí ze zahraničí. Nizozemsko vyhlásilo kvůli rychlému šíření vysoce nakažlivé koronavirové varianty omikron přísný lockdown, který by měl trvat nejméně do poloviny ledna. Agentura ANP informovala o třech zatčených lidech a 12 zabavených automobilech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám