Hlavní obsah

Policie u Bostonu uzavřela dálnici kvůli po zuby ozbrojené hordě v maskáčích

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Bostonu v sobotu skončil policejní zásah, který si vyžádal uzavření části východoamerické dálnice I-95. Ve vazbě skončilo devět lidí, kteří byli ozbrojeni puškami i pistolemi, odmítli se identifikovat a skryli se v lese. Celý incident si natáčeli a v přímém přenosu jej přenášeli na serveru YouTube.

Foto: Faith Ninivaggi, Reuters

Policie hledá ozbrojence.

Článek

Podle svého prohlášení se ozbrojenci nepovažují za občany USA, protože neuznávají vládu a zákony této země. Zároveň se ale hlásí k „americké národnosti”. Na YouTube ovšem mimo jiné pózovali s marockou vlajkou.

Foto: Massachusetts State Police, Reuters

Policejní vozy blokují americkou dálnici 95 při hledání ozbrojenců.

Zásah ve státě Massachusetts začal ráno ve dvě hodiny místního času (8:00 SELČ), když policista zastavil u dvou aut odstavených na okraji silnice. Myslel si, že tankují, ale pak si všiml celkem osmi až deseti lidí ve vojenském oblečení.

Někteří měli dlouhé pušky, další pistole a část obojí. Policista je požádal o řidičské průkazy a licence ke zbraním, ale dotyční je nepředložili.

Potom utekli do lesa. Policie povolala posily, označila muže za nebezpečné, uzavřela část dálnice a požádala lidi, aby nevycházeli z domů. Policie zatkla nejprve dva muže a po čtyřech hodinách pak sedm dalších.

Podle stanice CBS Boston tím zásah skončil. Nedošlo k žádnému násilí, střelbě a nikdo nebyl zraněn. Podle aktuálně známých informací se zdá, že cílem celé akce bylo vyvolat policejní zásah, který se dostane do médií, čímž se dosud neznámá organizace upozornila širokou veřejnost na to, že existuje.

Tomu nasvědčuje právě skutečnost, že skupina celý incident natáčela na YouTube a pochvalovala si, že na sebe upozornila. Uzávěra silnice vyvolala dopravní zácpu, protože mnoho Američanů je na cestě před nastávajícím svátkem Dne nezávislosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám